Skip to main content

Veelgestelde vragen

Met de veelgestelde vragen van Een Dagje Tesla heb je direct antwoord op je vragen. Kan je het antwoord niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Ik heb geen enkele ervaring met een elektrische auto. Krijg ik uitleg voor ik de weg op ga?

Een Dagje Tesla is er voor iedereen. Het maakt bij Een Dagje Tesla niet uit dat je geen ervaring hebt. Wij geven iedereen duidelijke instructie voor wij de Tesla model X de weg op sturen.

Hoe zit het met opladen?

Het opladen van onze Tesla model X is gratis bij de superchargers van Tesla. Je hoeft dus geen rekening te houden met extra kosten. Dit scheelt weer!

Hoeveel kilometer mag ik rijden?

Afhankelijk welke optie je kiest kan dit variëren. Voor iedere extra kilometer betaal je een kleine vergoeding.

Van welk tijdstip tot welk tijdstip kan ik een auto huren?

Indien je er voor heeft gekozen om de Tesla model X te huren, dan is de start tijd om 09:00 uur. In sommige gevallen kunnen wij afwijken van de tijd. Wil je weten of dit mogelijk is neem, dan contact met ons op. Wij zijn gevestigd in Almere en daar moet de Tesla opgehaald te worden.

Haal en brengservice

Wil je gebruik maken van onze haal en breng service op locatie, dan is dat mogelijk. Wij bieden een aflever en ophaalservice tegen een scherpe prijs. Je betaalt € 1,50 de km en een starttarief van € 50,- per keer.

Hoe oud moet je zijn om Tesla model X te huren?

Je mag zelfstandig rijden (zonder begeleiding) vanaf 18 jaar. Je dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Onder de 23 jaar rekenen wij een extra toeslag van € 75,- per dag

Gratis annuleren bij slecht weer

In geval van bijzondere weersomstandigheden, zoals bij hevige sneeuwval, kan je bij Een Dagje Tesla vrijblijvend annuleren op de dag zelf. We plannen dan direct een andere datum in om de rit alsnog door te laten gaan.

Kan ik kosteloos annuleren ?

Nee. Indien je een offerte heeft aangevraagd bent u akkoord gegaan met de algemene voorwaarden. Wij brengen 50% van de kosten in rekening wanneer de reservering geannuleerd wordt. Indien je de reservering twee weken of korter voor de huurperiode annuleert  ben je ons 100% van de huurprijs verschuldigd. Bij niet ophalen van de auto op de dag zelf bereken we de gehele huursom.

Heb tijdens mijn huur periode een snelheidsovertreding begaan, wat nu?

Wij krijgen het CJIB een melding van je overtreding en zullen je op de hoogte stellen van deze boete en je 5 dagen de tijd geven deze boete te betalen. Mocht je dit niet doen dan geven we je NAW gegevens aan het CJIB en zij zullen de boetes overschijven op je naam. Wij zullen daarvoor € 50,- administratie kosten berekenen

Mag ik de Tesla model X voor iemand anders ?

Nee. De bestuurder van de auto dient zelf aanwezig te zijn op het moment dat de huurauto wordt opgehaald of afgeleverd aan de huurder.

Mag er iemand anders dan degene die het huurcontact heeft ondertekend rijden in de Tesla model X?

Nee, iedereen die in de Tesla model X rijdt moet een huur contract hebben ingevuld, een deel praktijk en theoretische uitleg ook willen we deze persoon persoonlijk spreken en een controle uitvoeren op zijn rijbewijs

Ik heb langer gereden en overschrijdt daarmee mijn huurtermijn die op het contract staat. Wat moet ik doen?

Als je de auto later in wil leveren dan op het huurcontract aangeven staat moet je altijd even op voorhand informeren of dit tot de mogelijkheden behoord. De Tesla model X kan verhuurd zijn na jouw huurperiode. Meld je dit niet of heb je geen afspraken gemaakt dan krijg je voor iedere 15 min een boete.